Marka Tescil Mersin, 0 324 328 36 00 , Mersin Marka Tescil , Marka Tescili Mersin , Mersin Marka Tescili , Patent Tescil Mersin , Mersin Patent Tescil , Marka Patent Mersin , Mersin Marka Tescil

Patent Hukuku

Patent Hukuku

Patent, sanayi sektöründe kullanılabilir buluşun sahibine Patent Hukuku kapsamında resmi kurumca verilen resmi koruma belgesidir. Bu belge buluş sahibine geliştirdiği cihazın diğer kişiler tarafından faaliyet ettirilmesine izin göstermek aynı zamanda izin alınmadan kullanılmasını mani olmak gibi tekel yürütme hakları kazandırır. Bu hakları kazanmak için Mersin Patent tescil firması olarak marka tescil Mersin ofisimize müracaat edebilirsiniz.

Patent belgesi alma ile korunması müracaatın yapıldığı tarih itibari ile 20 senedir. Bu süre yasa gereği uzatılması mümkün değildir. Buluş, 20 senelik süre dolmasının ardından, tüm kişiler tarafından kullanıma arz edilmektedir.

Marka ve patent tescil danışmanlık firmamız aracılığı ile kazanılan Patent koruması, diğer kişilerin kullanmaması açısından ileri sürülebilmesi adına patent yasasında hükmedilen koşullar yer alması ile beraber buluşa verilen patent ile koruma, müracaat edilen tarih itibari ile başlar.

Ülkemiz tescil ile buluş korunması; Patent ile Faydalı Model ile 2 şekilde sağlanır.

Buluş, sanayi alanında belirli teknik problemin çözülmesine yönelik olarak geliştirilmiş yeni ile buluş basamağına haiz teknik alternatif denir. Buluşların, ilgili yasal ile patent alarak korunabilmesi açısından;

  1. Yeni Olması; Başvuru yapılmadan önce hiçbir yerde yayına konmamış veya topluma açıklanmamış olması gerekmektedir.
  2. Buluş Basamağında Yer Alması; Tekniğin tüm kişiler tarafından bilinen halinde olmaması anlamına gelir.
  3. Sanayi Alanında Kullanılabilir Olması: Seri olarak üretimi yapılabilmesi gerekir.

Buluşun patent tescili ile korumaya alınabilmesi adına, teknik vasfının olması şarttır. Buluşlar teknik vasfının olup olmadığına hüküm verilebilmesi açısından, alt kısımda yer alan ölçütleri taşıması gerekir.

Buluş;

  • Teknik sonuç sağlaması
  • Tasarlanmasında teknik yaklaşımlar sonucunda mümkün olması,
  • Teknik sorunu alternatif sunması,
  • Belirgin biçimde ya da dolaylı şekilde somut teknik usuller ile ifade edilebilmesi.

Patent verilmesi ile korunacak buluş olup olmadığı hususunda değerlendirme, ürünün; yeni, sanayide kullanılabilir ve buluş basamağına yer alması ölçütleri bakımından değerlendirilmesinden ayrı olarak yapılmalıdır.